2009. július 20., hétfő

Miniruha...

... a mininő babájának



Nem akartam nagyobb lélegzetű dologba belekezdeni, a kendő után (ja! igen a kendő blokkolásra vár szokás szerint:D), így kapott családunk legeslegkisebb tagja egy kis ruhát.
Eredetileg Miának szerettem volna megkötni... de majd legközelebb;) Ez a szegény baba meg úgyis csak egy szál bugyiban meg pólóban volt:D

Az ötlet innen van.
Természetesen muszáj volt néhány váloztatást csinálni az alapötleten. Eleve ugye kevesebb szemmel kezdtem, és a szoknyában sincs annyi szaporítás, mint az eredetin. de ugye erre a pici babára elég ennyi is.
A nyaka még így is túlbő lett, nyeklett-nyaklott rajta az egész, úgyhogy belefűztem egy szálat és összehúztam! Ha sikerül gumicérnát szereznem (jajj de vidéken lakom:D), akkor lehet, hogy átszerkesztem még a ruhácskát, és akkor a kislányom is tudja majd öltöztetni a babáját. Egyébként épp az volt az első megnyilvánulása, hogy vegyük le róla....
A kis virág bónusz, igazából csak akkor láttam, hogy a csíkokra nem is érdemes semmi díszt rakni, amikor elkészült, így kapott helyett a szoknya alján.
Na azt hiszem ezt most már egészen túlragoztam, úgyhogy balra el... kötni;)




4 megjegyzés:

  1. Tök jó lett!:) És nagyon tetszik ez a vidám fonal is. Mi ez?

    VálaszTörlés
  2. Köszi:)
    A fonal Aldis zoknikötő fonal, a télen(tavasszal)lehetett kapni.

    VálaszTörlés
  3. Nekem is van ilyen fonalam "raktáron" és nagyon jól mutat belőle egy a kis darab!

    VálaszTörlés