2009. június 10., szerda

Itt is szatyor







Néhány napja elkezdtem szatyrot kötni. Jó kis levezetés volt a top után, 2 napra saccoltam, hogy készen lesz, de 4 lett belőle. Nálam ez biztos valami bűvös szám, vagy esetleg a szatyor lelke nem akart ilyen gyorsan megszületni... nem tudom

Igazából azért tetszett meg mert kötve van és nem horgolva. Horgoltam már (meg horgolok is) kisebb dolgokat, de nem tudom magam rávenni, hogy belekezdjek egy ekkora darabba... azzal az egy szem pici tűvel:D. Valamiért a két tű jobban fekszik nekem:D

Szóval kötöttem. A minta a raverly-ról (ről?) van.



Ilyen lett.
Az alja nagyon gyorsan megvolt, egy kicsit fura is volt, hogy milyen pici lesz, de aztán olvasgattam a leírást (barátom a webfordító:D) , abban ugye az volt, hogy a hálós rész nyúúúlik... úgyhogy nem aggódtam.

Amit már az elején elrontottam, hogy nem raktam kötés jelölőt a minta elejébe, így lent elég érdekesen állnak a dolgok (magyarul össze-vissza), de aztán észbekaptam és gyorsan bedugtam egy sárga gemkapcsot (remélem nem ájul el senki) a sor elejébe. Így már tuti volt, ment mint kiskutyának az ugatás.










Itt látszik, hogy egy picit sántít a dolog, de annyira nem vészes, a célnak így is megfelel.

A másik amit egy picit elrontottam, hogy nagyon szorosan láncoltam le a szemeket a szájánál, így nem lett belőle dinnyeháló, ahogy apa elnevezte, mert nem férne bele egy dinnye:(
Nem baj kötök másikat:D













Na itt néztem nagyot, hogy hogy is kellene csinálni, mert a varrás finoman szólva, nem az erősségem.
Próbálgattam azért összevarrni, de nagyon csúnya lett, így inkább felszedtem egy kötőtűre az egészet és kettesével összekötöttem a szemeket, majd leláncoltam.








És ha már fényképeztem, felpakolok minden képet:)



Egyébként pamutfonalból készült, kb 60gr-ot fogyasztott el a kicsike.

7 megjegyzés:

  1. Kati, ez nagyon jó lett! Most már Te vagy a 3. emberke, aki ilyen kis aranyosat készít, úgyhogy nekem is be kell állnom a sorba! Épp ma láttam a ravelryn egy képet róla, mindjárt visszamegyek megkeresni. De kérdem én, ha ezt elkezdem, mi lesz a tizen-huszon... Ufo-mmal?

    VálaszTörlés
  2. Szerintem nagyon klassz lett! Én elfogadnám!;)

    VálaszTörlés
  3. Úgy látom a kendő mellett a táska a legnagyobb sláger. Nagyon jó lett, gratula.

    VálaszTörlés
  4. Nöné: köszi!:) Hajrá!
    A raverly-n nálam a könyvek közt el van mentve a leírás;)
    Az ufok megvárnak, ez pedig nagyon gyorsan kész van. (főleg, ha úgy kötsz ahogy gépelsz;))

    Melinda: neked is köszi:)

    VálaszTörlés
  5. Kotve mèg jobb, mint horgolva! Nagyon jòl nèz ki!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jól néz ki! De Lányok ne csináljátok már ezt ilyen gyorsan mert , mindig újabb és újabb csodákat készítettek, olyanokat, amit nekem is ki kell próbálni és alig tudlak utol érni Titeket.

    VálaszTörlés
  7. Szia nagyon jó és praktikus szatyor, ilyesmi nekem is van a fejemben, csak horgolósba.
    Szép minden egyes munkád

    VálaszTörlés