2009. június 16., kedd

A kötésen túl

Azt hiszem írtam már egyszer, hogy szemezek a varrógéppel... Most már hetek óta csak nézegetem, kerülgetem. Szégyellem is kicsit magam miatta, mert most kaptam megint egy kiló fonalat amivel, ráadásul tervem is van, inkább abba kellene belefogni.
Anyagom sem nagyon van, leszámítva a kifogyott/elszakadt nadrágaim szárát... amiből pont kijön egy kisnadrág a lánynak-száranként;)
Tegnapelőtt fogtam az egyik terhesnadrágomat, lenyisszantottam a szárát (már szakadt volt, úgyhogy kukában végezte volna így is, úgy is), fogtam az ollómat és elkezdtem nyiszálni. Aztán ollót eldobtam, elővettem egy másikat, azzal már vágni is sikerült:)
Elővettem Mancit(varrógép), és baromi bátran nekikezdtem.
Hát igen csak kontár munka született:D, de viselhető, és messziről nemis látszik nagyon hibásnak, szerencsére. (kivittem benne a lányt délután az utcára úgyhogy annnnyira nem gáz)

Gyorsan bele is olvasgattam a témába, megrendeltem egy ingyenes tanfolyást a varrógépháztól... már az első két leckénél mondott olyanokat a hölgy, hogy csak néztem nagyokat:), úgyhogy bőőőven van még mit tanulnom!
Közben visszakaptam a Burda varróskönyvemet...
Közben nyílik egy méteráru bolt a faluban... (már város vagyunk,de falu marad)
Ezeket jelnek vettem, nekem varrnom (is) kell:D

6 megjegyzés:

 1. Igen okos dolog odafigyelni a jelekre, én is ezt szoktam. Látom Te is jó úton haladsz..

  VálaszTörlés
 2. Én is kacsingatok a gépemre (mostanában gyakrabban, főleg mióta a férjem megjegyezte, hogy azért legalább néha elővehetném, csak hogy lássa még nem romlott el állásában :). Mindig elhatározom, hogy na, majd most hétvégén, na, majd most, ha nem lesz otthon a gyerek......
  Hajrá, remélem Neked előbb sikerül varrnod valamit, mint nekem! A jelekre pedig nagyon is oda kell figyelni!

  VálaszTörlés
 3. Nagyon jòl teszed, ès nem is olyan nehèz az, ha lèpèsenkènt haladsz.
  Ha ruhàkat is akarsz varrni, akkor èrdemes antikvàriumokban korbenèzni, nagyon jò règi varròs konyvekre lehet bukkanni, ahol egyszeruen ès praktikusan elmagyaràzzàk a varràs tudomànyàt. En mèg szabàsmintàt is megtanultam rajzolni azokbòl.
  Es, igen, a megèrzèsekre feltètlenul hallgatni kell!!!!

  VálaszTörlés
 4. Az én varrógépecském is pihenget, olykor-olykor nagy durrogva előveszem, ha gatyót kell aljazni, de másra nem igazán. Sajna nincs türelmem a varráshoz, pedig csuda dolgokat lehetne alkotni. Lehet, hogy tudat alatt az motoszkál bennem, hogy Babookám oly ügyesen varr, ha elképzelek valamit, most a vakációban bizonyára meg is csinálja nekem:o) Egész jó így a családban, hogy más dolgokhoz értünk, beosztjuk a feladatokat.

  VálaszTörlés
 5. Igen, én is szeretnék már varrni is valamit, csak új anyagokra fáj a fogam, pl Kaffe Fassett, meg Heather Baily, meg Amy Butler, hogy a többit ne is soroljam.
  Ja és nem tudom megy-e még a varrógépem.

  VálaszTörlés
 6. Eddig Az én varrógépem is (vagyis anyué) is figyelt a sarokban...
  Költeni még nem merek, először megvarrom a régi rongyaimat,aztán bemerészkedek a méteráruba.

  VálaszTörlés