2010. január 10., vasárnap

...és az első

Idén ez a sapi volt az első amit befejeztem.
Nem kimondottan szeretem a sapkákat, de annyira hideg volt, hogy rászántam magam egyre:)
Ez a sapka tetszett meg, főleg azért mert nem kellett bogarászni nagyon a leírást, hanem volt ábra hozzá.
Legalábbis úgy gondoltam,hogy nem kell ezt fordítgatni. És milyen nagyot tévedtem! Történt ugyanis, hogy úgy gondoltam, nem kezdek bele anélkül, hogy ne csinálnék kötéspróbát.
Fogtam is a kötőtűmet, elkezdtem kötni a mintát... aztán néztem furcsán, hogy a könnyűnek titulált minta teljesen másképp néz ki az én kötésemen. Hümmögtem egy sort, nézegettem az eredeti képet, hogy hátha mégis hasonlít..., de nem hasonlított egy cseppet sem. Na akkor elkezdtem olvasgatni a leírást (nincs valami nagy angoltudásom, igazából semennyi, csak amit netezés közben magamra szedtem), aztán valahogy megvilágosodtam.
Én marha :D , mivel csak egy mintaegységet kötöttem, értelemszerűen fordultam a sor végén, és a vissza sorokat fedetten kötöttem. :D -egyébként így sem lett volna csúnya, mert egy helyes kis levéslminta jött ki, csak a levélminták közti résszel valami nagyon nem stimmelt.
No, nem ragozom tovább a hülyeségemet, bontottam, és elkezdtem kötni a kisebb méretet 3.5 tűvel a passzé részt, 4-es tűvel a mintát.
Így már sikerült valami hasonlót kötnöm.
ilyen lett:









Nem volt egyszerű magamon lefényképezni:D Akartam egy szemből képet is, de annyira koncentráltam a fényképezésre, hogy egy sem sikerült publikusra:D Ráadásul a sapka sem látszik igazán:( Ennél sokkal szebb)

5 megjegyzés:

  1. Szupi lett a sapid, én is tervezem még egyszer megkötni,ha lesz körbekötni kedvem megint. Már egyszer elkészítettem amikor megjelent narancsszínűből, de kékből így jobban tetszik!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon klassz ez a minta, és szupi lett a sapid is, használd egészséggel :)

    VálaszTörlés
  3. Szeritem nagyon jó lett, és a színe is nagyon tetszik, jól megy a szőke hajadhoz:)))Én sem vagyok nagy sapka viselő, de talán nekem is kellene kötnöm egyet:))

    VálaszTörlés
  4. Nagyon klassz lett! És milyen ügyes vagy, hogy magadon így sikerült lefotózni. Mintha csak magamról szólt volna a kis történeted, annyi különbséggel, hogy én nem szoktam kötéspróbázni, hanem élesben bumm bele:o)

    VálaszTörlés
  5. Anice: Én körbenéztem a raverly-n, mindenféle színben van, nekem is a kék tetszik a legjobban.

    Kriszta: köszi:)

    Csandi: hajrá!! Nagyon könnyű,és gyorsan kész van!

    Nöné: Hát egy párszor befürödtem, már, amikor nem csináltam kötéspróbát... Kapkodok sajnos, aztán meg nézek, hogy most mi van...:D

    VálaszTörlés