2009. június 17., szerda

Kacsás ruci


Ezt sikerült összehoznom a csajszi alvásidejében.
Mélyre nyúltam a szekrényben és a kezembe akadt egy kacsás ágynemű, amit még a mamitól kaptunk, de mivel nem ikeás méret (átszabni sem lehet, mert itt hosszabb ott rövidebb...)-az ágyneműink viszont onnan valók, így sosem volt használva. Eddig...:) És ez csak a kispárna:D
A szabásmintát én rajzoltam, de a netről lestem, mostanában a blogokon is sok-sok ilyen rucit láttam,és nagyon tetszett.



















Kicsit elrontottam, nagyon szélesre szabtam, és az alja kicsit vastag lett, így amikor megy benne a lány olyan mintha abroncs lenne benne:D
De az összképpel meg vagyok elégedve, elsőre nem vártam többet magamtól, elvégre nem vagyok én varrónő!:)









Laminaria 3.



Elkészült ő is pár napja, már csak az utolsó két sora volt hátra.
Bevallom őszintén nem nagyon tetszik:( Nem igazán jön ki rajta a virágminta... meg úgy összeségében is nagyon furcsa, de hát ugye ilyet kért a kolleganőm. Remélem azért neki tetszeni fog:)
A másik meg az, hogy haragszok rá (a kendőre) mert idő előtt megette a fonalamat, úgyhogy még pihent pár napot a sarokban, mie
lőt megkapta volna végső formáját.
(Azért jó volt kötni:) nagyon szeretem ezt a mintát)



Kimaradt belőle egy bolssom chart, mert ugye a fonal... meg egyébként is kisebbet szeretett volna a megrendelőm, de igazából ez a nagyságán nem nagyon látszik. Hasonló méret lett mint az előzőek. Igaz nem mértem még le egyiket sem, csak úgy szemre... meg a szárítóhoz viszonyítva.
Valamivel több mint 25 deka fonalat evett meg, majd lemérem pontosan, mert kíváncsi vagyok... a 10 dekás gombócon ugyanis (amit utórendeletem) meg sem látszik, hogy kötve volt belőle.











Most szárad....
Ha kész teszek róla fel szebb képet.




















Tegnapelőtt óta nyúzom apát, hogy nyomtasson nekem, mert szeretnék elkezdeni egy Aeoliant-mogyoróból. Nem nyomtatott még, de lehet, hogy jobb is, mert tegnap megkértek még egy kendő kötésére. Szomszédasszonykának lesz:) Ő fogja kiválasztani a mintát is, meg a színt... (a feketéről le fogom beszélni, ha esetleg azt szeretne....:D)

2009. június 16., kedd

A kötésen túl

Azt hiszem írtam már egyszer, hogy szemezek a varrógéppel... Most már hetek óta csak nézegetem, kerülgetem. Szégyellem is kicsit magam miatta, mert most kaptam megint egy kiló fonalat amivel, ráadásul tervem is van, inkább abba kellene belefogni.
Anyagom sem nagyon van, leszámítva a kifogyott/elszakadt nadrágaim szárát... amiből pont kijön egy kisnadrág a lánynak-száranként;)
Tegnapelőtt fogtam az egyik terhesnadrágomat, lenyisszantottam a szárát (már szakadt volt, úgyhogy kukában végezte volna így is, úgy is), fogtam az ollómat és elkezdtem nyiszálni. Aztán ollót eldobtam, elővettem egy másikat, azzal már vágni is sikerült:)
Elővettem Mancit(varrógép), és baromi bátran nekikezdtem.
Hát igen csak kontár munka született:D, de viselhető, és messziről nemis látszik nagyon hibásnak, szerencsére. (kivittem benne a lányt délután az utcára úgyhogy annnnyira nem gáz)

Gyorsan bele is olvasgattam a témába, megrendeltem egy ingyenes tanfolyást a varrógépháztól... már az első két leckénél mondott olyanokat a hölgy, hogy csak néztem nagyokat:), úgyhogy bőőőven van még mit tanulnom!
Közben visszakaptam a Burda varróskönyvemet...
Közben nyílik egy méteráru bolt a faluban... (már város vagyunk,de falu marad)
Ezeket jelnek vettem, nekem varrnom (is) kell:D

2009. június 10., szerda

Itt is szatyor







Néhány napja elkezdtem szatyrot kötni. Jó kis levezetés volt a top után, 2 napra saccoltam, hogy készen lesz, de 4 lett belőle. Nálam ez biztos valami bűvös szám, vagy esetleg a szatyor lelke nem akart ilyen gyorsan megszületni... nem tudom

Igazából azért tetszett meg mert kötve van és nem horgolva. Horgoltam már (meg horgolok is) kisebb dolgokat, de nem tudom magam rávenni, hogy belekezdjek egy ekkora darabba... azzal az egy szem pici tűvel:D. Valamiért a két tű jobban fekszik nekem:D

Szóval kötöttem. A minta a raverly-ról (ről?) van.



Ilyen lett.
Az alja nagyon gyorsan megvolt, egy kicsit fura is volt, hogy milyen pici lesz, de aztán olvasgattam a leírást (barátom a webfordító:D) , abban ugye az volt, hogy a hálós rész nyúúúlik... úgyhogy nem aggódtam.

Amit már az elején elrontottam, hogy nem raktam kötés jelölőt a minta elejébe, így lent elég érdekesen állnak a dolgok (magyarul össze-vissza), de aztán észbekaptam és gyorsan bedugtam egy sárga gemkapcsot (remélem nem ájul el senki) a sor elejébe. Így már tuti volt, ment mint kiskutyának az ugatás.










Itt látszik, hogy egy picit sántít a dolog, de annyira nem vészes, a célnak így is megfelel.

A másik amit egy picit elrontottam, hogy nagyon szorosan láncoltam le a szemeket a szájánál, így nem lett belőle dinnyeháló, ahogy apa elnevezte, mert nem férne bele egy dinnye:(
Nem baj kötök másikat:D













Na itt néztem nagyot, hogy hogy is kellene csinálni, mert a varrás finoman szólva, nem az erősségem.
Próbálgattam azért összevarrni, de nagyon csúnya lett, így inkább felszedtem egy kötőtűre az egészet és kettesével összekötöttem a szemeket, majd leláncoltam.








És ha már fényképeztem, felpakolok minden képet:)



Egyébként pamutfonalból készült, kb 60gr-ot fogyasztott el a kicsike.

2009. június 7., vasárnap

Csíkos top

Kb egy hónapja írtam róla, hogy kötődik ez a felső. Nagyon lassan haladt, kicsit unalmas is volt az állandó 3 sima 3 fordított, de csak elkészült:) Még nem 100%-os, mert ugyan odaadtam anyunak,de választhatott,hogy karikát kér a nyakához, vagy masnit, vagy csak simán varrjam össze. Az utóbbit választotta.
Egyébként sikerült eltalálnoma méretét (bár a minta ugye összeugrik, így néány centi "bőség" annyira nem számítana), az uram dicsérte, hogy nagyon jól áll neki. Igyekszem majd lefénykép
ezni benne, de addig is itt egy kép gazdi nélkül:)






















A bordó Gail kendő is a gazdájához került, őt nővérem kapta szülinapjára. Szintén siker volt, teszett neki a minta is, a fonal is, meg a szín is... úgyhogy tegnap bezsebeltem a dicséreteket a családtól:) De a legjobb volt látni, hogy örülnek a munkámnak:D

Most megint "nagy" munkában vagyok, holnap remélem már kép is lesz a kész műről... addig lehet találgatni, hogy mi ez:)





7xén:)

Nöné hívott játékra pár napja:) Írjak 7 dolgot magamról, majd jelöljek meg hét embert a blogvilágból aki szintén ír magáról....
Kicsit elmaradtam vele, mert muszáj volt a csíkos topot befejeznem, mert anyunak tegnap ünnepeltük a szülnapját. Úgyhogy a napoban minden szabadidőmet ez foglalta le:)

Most pedig olyan álmos vagyok:D De azért összeszedek magamról 7 dolgot.

1. Mióta gyerekeim vanak ők az elsők, bár egy kicsit szigorú vagyok velük (anyum szerint), de mindent megkapnak-ésszerű keretek között- amire eltátják a szájukat:D

2.Lusta vagyok. De naaagyon! Szerencsére a férjem is, így ez ügyben nincs vita, ez van.

3. Házimunka: a lustaságból adódóan ugye elég döcögős, de szerencsére tuti gépparkom van, így annnyira nem vészes:D Főzni imádok- bár nálam itt szoktak lenni alkotói hullámvölgyek, amikor hideget eszik a család pizzával felváltva, mert képtelen vagyok bármi értelmeset összedobni.
(ehhez azért tudni kell, hogy rendszer nincs az életünkben mert az uram összevissza jár dolgozni, így az egyetlen ilyen biztos pont Patrok ovija-szóval nálunk nincs vasárnapi ebéd, vagy ha van az is péntek délután:D)

4. a zárójelben írtak talán egy külön pont, ha visszamegyek dolgozni, sajnos vége lesz ennek az "időködnek", mert 8 órában fogjukmindetten húzni az igát.

5.Szeretnék a saját lábamra állni-anyagilag. Sajnos a szakmám-hivatásom nemolyan, hogy vállalkozást lehessen rá építeni, így szeptembertől beülök az iskolapadba(4 hónapra), ha összejön rá a pénz.

6.Kézimunka: Rengeteg dolgot kipróbáltam már. Volt gyöngyfűzés- az uram még mindig hord egy ördögöt a kulcstartóján amit én fűztem mikor még nem voltunk együtt;)-
Keresztszemeztem, dekupázsoltam, üvegfestetem, üvegmatricáztam, próbáltam varrni is-most újra szemezek a varrógéppel-, de a kötés az amibe most teljesen bele vagyok zúgva.

7. húúú nem is tudom.... szeretnék még egy csemetét, nem most, néhány év múlva, majd ha a picik már nagyok lesznek. ...és persze ha kertünk lesz meg házunk, mert ez a pirinyó lakás már megtelt:D


Köszönöm a meghívást Nöné!!!:)

Az én jelöltjeim:


Nehéz szülés volt:)

Délután-este még lesz bejegyzést terveim szerint, mert van mutogatnivalóm:D