2009. július 20., hétfő

Miniruha...

... a mininő babájának



Nem akartam nagyobb lélegzetű dologba belekezdeni, a kendő után (ja! igen a kendő blokkolásra vár szokás szerint:D), így kapott családunk legeslegkisebb tagja egy kis ruhát.
Eredetileg Miának szerettem volna megkötni... de majd legközelebb;) Ez a szegény baba meg úgyis csak egy szál bugyiban meg pólóban volt:D

Az ötlet innen van.
Természetesen muszáj volt néhány váloztatást csinálni az alapötleten. Eleve ugye kevesebb szemmel kezdtem, és a szoknyában sincs annyi szaporítás, mint az eredetin. de ugye erre a pici babára elég ennyi is.
A nyaka még így is túlbő lett, nyeklett-nyaklott rajta az egész, úgyhogy belefűztem egy szálat és összehúztam! Ha sikerül gumicérnát szereznem (jajj de vidéken lakom:D), akkor lehet, hogy átszerkesztem még a ruhácskát, és akkor a kislányom is tudja majd öltöztetni a babáját. Egyébként épp az volt az első megnyilvánulása, hogy vegyük le róla....
A kis virág bónusz, igazából csak akkor láttam, hogy a csíkokra nem is érdemes semmi díszt rakni, amikor elkészült, így kapott helyett a szoknya alján.
Na azt hiszem ezt most már egészen túlragoztam, úgyhogy balra el... kötni;)




2009. július 12., vasárnap

Kötött szatyorka



Régen figyel ő is már a kis kosárkában. Arra várt csak, hogy egy fél fület kössek neki (testvérek között is 10 perc), meg összevarrjam (szintén 10 perc). Nem is tudom miért hagytam félbe... Egyébként az egész szatyor kötése nem tartott 2-3 óránál tovább. Nagyon kis egyszerű, haladós minta, cseles fül (cseles, de nem bonyolult), nekem nagyon tetszik:) és most a fejemben van egy minta amiből még szeretnék szatyrot kötni, remélem sikerül is megvalósítani!

Végre a képek is kicsit jobb minőségűek, ugyanis megtalálódtak és feltöltődtek az elemek a fényképezőgépbe:D




Durván egy 5 dekás gombolyagot evett meg,és "természetesen" pamutfonalból van.
A minta pedig innen van.




2009. július 10., péntek

Baby Laminaria... így készült a "La-mini":)


Volt egy kis fejtörés, hogy hogyan is csináljam.
Eddig a Laminaria első két chart-ja ki sem volt nyomtatva nekem, mert csak kötöttem a csillagokat, aztán amikor megvolt a 18 sor akkor folytattam a következő chart-tal.
No, most kinyomtattam.

A Setup chart-ot lekötöttem, aztán a Star chart-ot csak kétszer, a négy helyett, majd a többi részt ugyanúgy kötöttem,mint a normál méretnél. Kisebb tűvel is készült: ez négyessel, a bordó ötössel(és nagyon-nagyon lazán).
Hát a végén már volt egy olyan érzésem, hogy még így is nagy lesz... majd kiderül, ha felpróbálja a tulajdonosa:) Remélem megengedik, hogy lefotózzam őket benne!

Azért a képen látszik hogy mekkora a különbség a két kendő között.



Egyébként nagyon tetszik ez a rózsaszín, nem az az élénk szín (amiket mondjuk a lányom hord:D), inkább olyan "fáradt"rózsaszín, de a kendőhöz nagyon illik.


16,5 deka a kicsike (a bordó 33), úgyhogy sikerült végülis feleakkorát kötnöm:D




Közben félbehagytam egy sivatagi csodát:) Úgyhogy megyek kötni;)





2009. július 7., kedd

Laminaria 4.

Elkészült ő is! Nem most, már vagy két hete várja, hogy blokkolódjon, de az idő....
Esik az eső, ha nem esik, akkor be van borulva, ha nincs beborulva, akkor gyorsan kimosok egy adag ruhát, hogy száradjon.... de valahogy szegény Lamikára sosem volt idő.
(azt már nem is írom, hogy ha esik az eső, akkor nálunk a konyhában is esik:()

Egyik nap gondoltam egyet: kifeszítettem az ágyunkon... délután amikor a törpök elmentek aludni. Néha ránéztem délután, rányitottam az ablakot, mert ugyan jött a borulás, de 35 fok volt árnyékban... csak nem akart száradni. Este 8-kor már kicsit ideges voltam, hogy hazajön apa, és meglátja, hogy az ágyunkon terpeszkedik egy kendő, millió gombostűvel... csináltam egy kis huzatot hajszárítóval (csak finoman nem túl meleget, nehogy baja legyen a műnek, meg egyébként is folyt rólam a víz) de csak nem akart száradni... Aztán felemeltem a plédet, és majdnem elájultam, mert tocsogott az egész ágyunk, úgyhogy kendő le az ágyról, hajszárító max fokozaton: ágyszárítás... Már majdnem sírtam, hogy ennyire béna nem lehetek, pedig kicsurgattam, két törölközőbe is becsavartam egymás után, és mégis:(

Másnap aztán jött a döbbenet, mert a félig megszáradt kendőt, csak lazán ledobtam apa székére...ott aztán gyönyörűen szék formára száradt a váll-rész...
Azt hiszem maradok az erkélyes-szárítós blokkolásnál... és várom a jó időt....

Egyébként ez a kendő készült a szomszédasszonykának:) A fonalat és a mintát is ő választotta. Bár volt egy elképzelése, hogy bordó-fekete csíkos kendőt (:).) szeretne, de sikerült gyorsan lebeszélnem(:D) Úgyhogy ez a szépség született...
Sőt az 5 éves lánykája is szeretne egyet... gyerekméretben ugye... :) Nagyon kíváncsi vagyok hogy fog sikerülni, majd beszámolok.